Het is begonnen!!!!
30 Januari 2017 | Zweden, Luleå
Het is begonnen!!!
Gisterochtend kon Erik om 5.00 uur de slaap niet meer vatten. Drie keer omgedraaid maar helaas.. Om 8.15 uur was hij bij Rick. Koffers inladen en richting Lichtenvoorde. Mark en Peter, van team 10, reden een paar kilometer achter ons dus het bakkie kon worden getest. Samen met Esther en Ilse, van team 09, hebben we een bakkie aan boord. Erg gezellig en goed voor de saamhorigheid, en geloof me, de KPN is daar niet blij mee ;)
Rond half 10 waren we in Lichtenvoorde. De auto’s werden in de goede startpositie gezet en om half 11 was de eerste briefing. Tijdens de briefing kregen we te horen dat er een coördinaat aan ons was uitgereikt tijdens de kennismakingsavond begin januari. Op 1 van de autostickers stond inderdaad minuscuul een coördinaat. De eerste 25 punten waren verdient!
De organisatie had groots uitgepakt. Twee grote hallen waren volledig aangekleed, er waren tal van activiteiten en gratis versnaperingen voor de uitzwaaiers.
Om 13.00 uur begon de start. Iedere 2 minuten vertrok een team. Wij vertrokken om 13.02 uur. Net voor de start kregen wij het eerste coördinaat. Het andere coördinaat zou later van toepassing zijn. Het eerste coördinaat stuurde ons naar Noord Duitsland. Het tweede coördinaat was die van de stikker. Toen we dat invoerden bleek dat we naar Zweden gingen. Rond 21.00 uur waren we in Zweden. Het weer in Zweden was zacht. De eerste 1500 km van onze expeditie hebben we geen sneeuw gezien, behalve dan in Zetten. Maar dat wordt nu ruimschoots ingehaald. Het is echt ontzettend mooi hier! We hebben de hele nacht doorgereden. Rond 13.00 vanmiddag kwamen we een koppel rendieren tegen. Echt ontzettend gaaf om te zien.
Erik is helemaal in zijn sas. 4x4 rijden door de sneeuw, bakkie in z'n hand en Henkie Wijngaard op de achtergrond :) Rick weet niet wat hij mee maakt. Afgelopen zomer is hij voor het eerst op vakantie in scandinavië geweest met zijn gezin. Dit was al een enorme ervaring. Om dit nu ook in de winter te mogen zien is echt ontzettend gaaf! Samen met Erik een mannenweekje in de dikke vette Dodge is "once in a lifetime"
In totaal hebben we tot aan het eerste hotel 5 coördinaten gekregen. Vanavond komen we bij ons eerste hotel aan. In totaal hebben we dan 2600 km gereden. De organisatie heeft ons net een berichtje gestuurd dat de kans 90% is dat we vanavond het Noorderlicht zien. Om die 10% uit te sluiten zorgen we dat we twee flesjes Heineken in de hand hebben :)
Wil je weten waar we zijn? Je kunt ons volgen op www.volg.expeditie-noordkaap.nl
30 Januari 2017 - 19:44
Supergaaf dit!!
Geniet allen hiervan, en Rick (jou ken ik persoonlijk -
31 Januari 2017 - 01:40
Imca:
Geniet van jullie reis, supergaaf avontuur!